Onze boeken

Anton Wachter Romans (8 delen)

Door Simon Vestdijk

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#345940-XJ1
Titel
Anton Wachter Romans (8 delen)
Auteur
Vestdijk, Simon
Boektype
Paperback
Uitgeverij
's-Gravenhage/Rotterdam : Nijgh & Van Ditmar
Jaar van uitgave
1983
ISBN10
9023650557
ISBN13
9789023650553
Taal
Nederlands
Beschrijving
8 uniforme paperbacks, 8v. De Anton Wachter Romans serie bestaat uit de volgende 8 delen: 1) Sint Sebastiaan: d egeschiedenis van een talent; 2) Surrogaten voor Murk Tuinstra: de geschiedenis van een vriendschap; 3) Terug tot Ina Damman: de geschiedenis van een jeugdliefde; 4) De andere school: de geschiedenis van een verraad; 5) De beker van de min: de geschiedenis van een eerste jaar; 6) De vrije vogel en zijn kooien: de geschiedenis van een domicilie; 7) De rimpels van Esther Ornstein: de geschiedenis van een verzuim; 8) De laatste kans: de geschiedenis van een liefde.
Samenvatting
De acht Anton Wachterromans worden door velen beschouwd als de beste romans uit het omvangrijke en indrukwekkende oeuvre van Simon Vestdijk. In Sint Sebastiaan en Surrogaten voor Murk Tuinstra, de eerste twee romans uit de cyclus, leert de lezer de jonge Anton in Lahringen kennen als een eenzelvige, teruggetrokken jongen. Zijn leven wordt beheerst door angst om verlaten te worden, angst voor volwassenen en de angst om afgewezen te worden in de liefde. Deze geschiedenis van een opgroeiende jongen is ontroerend eerlijk en van binnenuit geschreven.
Pagina's
-
Conditie
Goed — Hier en dara wat vlekjes kaften.
Prijs
€ 50,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.