Onze boeken

Meneer visser's hellevaart

Door Simon Vestdijk

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#338158-XF1
Titel
Meneer visser's hellevaart
Auteur
Vestdijk, Simon
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Amsterdam : Athenaeum - Polak & Van Gennep
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9025358888
ISBN13
9789025358884
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, 8vo. Salamander Klassiek Reeks.
Samenvatting
"It is not for us to judge," volgens het motto van Joyce dat voorafgaat aan Meneer Visser? s hellevaart. Maar Vestdijk maakt het ons wel erg moeilijk niet te oordelen over het merkwaardige gedrag van meneer Visser. De roman, die in 1936 verscheen, baarde veel opzien door de gedetailleerde beschrijving van gevoelens en gedachten van een sadist.
Vestdijk liet zich voor Meneer Visser? s hellevaart inspireren door Ulysses van James Joyce. Dat is niet alleen terug te zien in de structuur van de roman, maar ook in de vele monologues intérieurs, een techniek die Vestdijk als geen andere Nederlandse schrijver beheerste. Ook de angstdromen van meneer Visser maken onverminderd indruk op de lezer.
Met Meneer Visser? s hellevaart heeft de schrijver die sneller schreef dan God kan le
... (Lees verder)zen een van de grote treiteraars uit de Nederlandse letterkunde een gezicht gegeven. In hp/De Tijd werd het boek uitgeroepen tot een van de honderd beste boeken uit de vorige eeuw
Pagina's
340
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.