Onze boeken

De Hoge Raad en de Tweede Wereldoorlog: recht en rechtsbeoefening in de jaren 1930-1950

Door Derk Venema e.a.

Categorie
WO II
Boeknummer
#342744-XH13
Titel
De Hoge Raad en de Tweede Wereldoorlog: recht en rechtsbeoefening in de jaren 1930-1950
Auteur
Venema, Derk & Corjo Jansen
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam : Boom
Jaar van uitgave
2011
ISBN10
9461056648
ISBN13
9789461056641
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bruine linnen band, stofomslag, leeslint, katern z/w afbeeldingen (waaronder foto's), 8vo.
Samenvatting

Tijdens de Tweede Wereldoorlog boog de Hoge Raad volgens velen diep voor de Duitsers; aldus verloren de raadsheren het aureool van hoogste handhavers van het recht in Nederland. Dit boek laat zien hoe het zover heeft kunnen komen. Wie had gehoopt dat het hoogste Nederlandse rechtscollege tijdens de oorlog voorop zou lopen in de strijd tegen het onrecht, kwam bedrogen uit. Na het ontslag van L. E. Visser, de Joodse president van de Hoge Raad, bleven de overige leden gewoon zitten. Vanaf dat moment liepen de raadsheren achter de feiten aan. Al tijdens de oorlog wezen critici erop dat de meegaandheid van de Hoge Raad het principiele verzet van advocaten en andere juristen fnuikte. Waarom hebben de raadsleden zich niet krachtiger teweer gesteld? En hoe terecht was eigenlijk de kritiek op hun
... (Lees verder) handelwijze? De Hoge Raad en de Tweede Wereldoorlog beschrijft de gecompliceerde verhouding tussen recht en rechtsbeoefening in oorlogstijd.
Pagina's
359
Conditie
Goed
Prijs
€ 30,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.