Onze boeken

Psalmen

Door Rudolf Frieling

Categorie
Religie & Theologie
Boeknummer
#339267-XF11
Titel
Psalmen
Auteur
Frieling, Rudolf
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Zeist : Christofoor
Jaar van uitgave
1994
ISBN10
9062380948
ISBN13
9789062380947
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover met matchende stofomslag, 8vo.
Samenvatting
De psalmen behoren tot de belangrijkste religieuze en cultuurhistorische uitingen van de mensheid. Hier heeft het volk Israël zich als een stem verheven om God te loven en te prijzen. De religieuze kracht van deze taal heeft doorgewerkt in het Christendom en haar cultuur mede bepaald. Voor de apostelen was de omgang met de psalmen vanzelfsprekend: Jezus had er immers zelf steeds naar verwezen. Ook in de geschriften van de kerkvaders komen de psalmen aan bod. De grote vroomheid in de middeleeuwen, het meditatieve leven van de monniken, hun nachtelijke waken werden mede daardoor bepaald.
Zijn de psalmen ook in onze tijd nog toegankelijk, kan ons moderne bewustzijn er een aanknopingspunt of zelfs een passende aansporing in vinden? Rudolf Frieling behandelt in dit boek de psalmen zoals z
... (Lees verder)e ingebed zijn in de geschiedenis van het volk Israël; de godsverbondenheid uit die tijd wordt navoelbaar, de ontroerende vroomheid, zoals zij toen bij de mensen leefde, op de grens van oude helderziendheid, maar toch al visionair gericht op de toekomst.
Pagina's
237
Conditie
Goed — Naam in pen op schutblad.
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.