Onze boeken

Rajasthan

Door P. van Lynden

Categorie
Geschiedenis Azië
Boeknummer
#335216-WA29
Titel
Rajasthan
Auteur
Lynden, P. van
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Zutphen : Walburg Pers
Jaar van uitgave
2003
ISBN10
9057302764
ISBN13
9789057302763
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele hardcover, geïllustreerd met (paginagrote) kleurenfoto's, 4to.
Samenvatting

Rajasthan. De naam alleen al roept een beeld op van verre oorden en mythische verhalen. Pauline van Lynden kwam er vijftien jaar geleden per toeval terecht. Sindsdien hebben talloze bezoeken aan deze deelstaat van India haar in staat gesteld om behalve duizenden foto's ook een grote verzameling reisboekjes te maken, vol met schetsen, notities en stalen van de meest uiteenlopende materialen. Uit haar - in veertien jaar opgebouwde - ongeëvenaarde archief heeft zij een schitterend, impressionistisch boek samengesteld, waarin zij met beelden en woorden haar beleving van het land schildert. Collages van foto's en karakteristieke materialen verleiden de lezer op meer dan driehonderd pagina's zich in de weelderige en geheimzinnige wereld van Rajasthan te verliezen. Met een uitzonderlijk oo
... (Lees verder)g voor detail en een diep gevoel voor sfeer ontsluiert Pauline van Lynden op heldere en esthetische wijze een wereld van ongekende schoonheid, doordrenkt van geur, vorm, kleur en sfeer, ver verwijderd van clichés als heilige koeien en slangenbezweerders. In dit land van contrasten is veel beladen met de verborgen wetten van tijd en overlevering. Rajasthan behandelt kunst en ambachten en de daaraan ten grondslag liggende tradities, zoals die in bijvoorbeeld juwelen, stoffen en handgemaakt papier te vinden zijn. Een goudmijn voor stylisten en liefhebbers van schoonheid in het algemeen.
Pagina's
320
Conditie
Goed — Rug stofomslag licht verkleurd.
Prijs
€ 45,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.