Aanbod

Delen: Facebook Twitter

De moderne jaren vijftig en zestig

Door Hans Ibelings

De moderne jaren vijftig en zestig
RubriekAlgemeen Architectuur & Bouwkunde
Boeknummer#195019
TitelDe moderne jaren vijftig en zestig. De verspreiding van een eigentijdse architectuur over Nederland / The modern fifties and sixties. The spreading of contemporary architecture over the Netherlands
AuteurIbelings, Hans
BoektypePaperback
Jaar van uitgave1996
UitgeverijNai Publishers, Rotterdam
ISBN10905662007X
TaalNederlands, Engels
SamenvattingModerne architectuur werd vanaf het begin van de jaren vijftig een alledaagse verschijning en werd vrij algemeen gezien als een passende uitdrukking van de eigentijdse samenleving. Een groot aantal architecten ging in deze moderne stijl ontwerpen en omdat er een enorme bouwopgave lag, kon deze manier van bouwen in korte tijd het aanzien van Nederland gaan bepalen. De wederopbouw van de Nederlandse maatschappij, de bevolkingsgroei en de sterke economische expansies hebben geleid tot een constant hoge bouwproduktie gedurende de jaren vijftig en zestig. Met de verspreiding van moderne architectuur vond ook een specifieke ruimteopvatting ingang, waarbij de nadruk lag op ruimtelijkheid en onbegrensdheid, IJle, transparante architectuur en ruim opgezette open verkaveling zijn uitingen van deze ruimtelijkheid, die ook is terug te vinden in de joyeuze perspectieftekeningen die in de jaren vijftig en zestig furore maakten.
Pagina's-
Staat van het boekGoed
Prijs€ 15,00
ToevoegenToevoegen aan winkelwagen

Zie ook

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.