Aanbod

Delen: Facebook Twitter

Scheepspraet

Door Arendo Joustra

Scheepspraet
RubriekIndonesië & Nederlands Indië
Boeknummer#152161
TitelScheepspraet. Reisgids voor Nederlandse militairen die gedurende de politionele acties naar Nederlands-Indie voeren
AuteurJoustra, Arendo (inleiding)
BoektypeGebonden hardcover met stofomslag
Druk3e druk
Jaar van uitgave2009
UitgeverijElsevier, Amsterdam
ISBN109068829777
ISBN139789068829778
TaalNederlands
SamenvattingScheepspraet: een heruitgave van een reisgids uit 1947 bestemd voor militairen die naar Nederlands-Indie trokken. Alle militairen die voor de politionele acties (1947-1949) naar Nederlands-Indie trokken, kregen van de Legervoorlichtingsdienst een boekje om zich voor te bereiden op de lange reis per schip naar de kolonie en op het zware verblijf in de tropen. De gids uit 1947 is geschreven door Elsevier-redacteur Piet Bakker (auteur van onder meer Ciske de Rat) en prachtig geillustreerd door Elsevier-tekenaar Eppo Doeve. De titel luidt: Scheepspraet, zijnde een reisbeschrijving met tal van wetenswaardigheden en nuttige wenken ten profijte van de Nederlandsche militairen die naar Indie scheep gaan. Voor de militairen die destijds naar Nederlands-Indie zijn gereisd, zal deze heruitgave veel herinneringen oproepen. Hun kinderen en kleinkinderen kunnen aan de hand van deze gids beleven hoe het zestig jaar geleden moet zijn geweest om als militair per schip uitgezonden te worden. Deze gebonden heruitgave met stofomslag is een facsimile van het oorspronkelijke boek uit 1947.
Pagina's64
Staat van het boekGoed — Naam, plaats en datum op schutblad
Prijs€ 4,00
ToevoegenToevoegen aan winkelwagen

Zie ook

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.