Onze boeken
Handboek vis, schelp- en schaaldieren: vademecum met beschrijvingen, kooktechnieken en bereidingswijze van ruim 400 soorten
Door John van de Ven
Categorie | Kookboeken |
---|---|
Boeknummer | #98534 |
Titel | Handboek vis, schelp- en schaaldieren: vademecum met beschrijvingen, kooktechnieken en bereidingswijze van ruim 400 soorten |
Auteur | Ven, John van de |
Boektype | Gebonden hardcover met stofomslag |
Uitgeverij | Uitgeverij HBG, De Rijp |
Jaar van uitgave | 2005 |
ISBN10 | 9080660450 |
ISBN13 | 9789080660458 |
Taal | Nederlands |
Samenvatting | De tijd dat veel voedsel uit zee voor een habbekrats te koop was, ligt achter ons. Het in rap tempo leegvissen van grote delen van zeeën en oceanen en het snel afnemen van veel populaties heeft vooral de inkoopprijs van populaire consumptiesoorten - mosselen, kabeljauw, schol, zelfs 'katvisjes' als schelvis en wijting - gestaag doen stijgen. Daar heeft overigens ook de notie bij de consument toe bijgedragen dat voedsel uit zee door de bank genomen gezonder is dan veel andere dierlijke producten. Het schaarser worden van de meest gewilde consumptiesoorten heeft één pluspunt: het heeft geleid tot een groeiende belangstelling van handel, horeca en klant voor (wilde en gekweekte) soorten waarvan velen tot voor kort het bestaan niet eens vermoedden. 'Handboek vis, schelp- ... (Lees verder)en schaaldieren' is dan ook in de eerste plaats een nagenoeg volledige verkenning van dit voor velen nieuwe assortiment uit de schatkamers van het zoete en zoute water. |
Pagina's | 160 |
Conditie | Nieuw |
Prijs | € 15,00 |
Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.