Onze boeken

Handboek vis, schelp- en schaaldieren: vademecum met beschrijvingen, kooktechnieken en bereidingswijze van ruim 400 soorten

Door John van de Ven

Categorie
Kookboeken
Boeknummer
#98534
Titel
Handboek vis, schelp- en schaaldieren: vademecum met beschrijvingen, kooktechnieken en bereidingswijze van ruim 400 soorten
Auteur
Ven, John van de
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Uitgeverij HBG, De Rijp
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9080660450
ISBN13
9789080660458
Taal
Nederlands
Samenvatting
De tijd dat veel voedsel uit zee voor een habbekrats te koop was, ligt achter ons. Het in rap tempo leegvissen van grote delen van zeeën en oceanen en het snel afnemen van veel populaties heeft vooral de inkoopprijs van populaire consumptiesoorten - mosselen, kabeljauw, schol, zelfs 'katvisjes' als schelvis en wijting - gestaag doen stijgen. Daar heeft overigens ook de notie bij de consument toe bijgedragen dat voedsel uit zee door de bank genomen gezonder is dan veel andere dierlijke producten.

Het schaarser worden van de meest gewilde consumptiesoorten heeft één pluspunt: het heeft geleid tot een groeiende belangstelling van handel, horeca en klant voor (wilde en gekweekte) soorten waarvan velen tot voor kort het bestaan niet eens vermoedden. 'Handboek vis, schelp-
... (Lees verder)en schaaldieren' is dan ook in de eerste plaats een nagenoeg volledige verkenning van dit voor velen nieuwe assortiment uit de schatkamers van het zoete en zoute water.
Pagina's
160
Conditie
Nieuw
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.