Onze boeken
De smaak van olie: geschiedenis, teelt, gastronomie, recepten
Door Sophie Brissaud
Categorie | Kookboeken |
---|---|
Boeknummer | #97361 |
Titel | De smaak van olie: geschiedenis, teelt, gastronomie, recepten |
Auteur | Brissaud, Sophie |
Boektype | Gebonden hardcover |
Uitgeverij | Deltas, Aartselaar; Oosterhout |
Jaar van uitgave | 2004 |
ISBN10 | 9044706721 |
ISBN13 | 9789044706727 |
Taal | Nederlands |
Samenvatting | Geschiedenis - teelt - gastronomie - recepten. Heilige olie, kostbare olie, gouden olie... Olie is een schat aan schoonheid, een kostbare culinaire hulp en een bron van weldaad. Met dit boek volgt u olie op de lange weg die ze aflegt van verre landen tot op uw bord. Het is een ontdekkingstocht door de geschiedenis, de habitat en de teelt, de kenmerken en de smaak van bekende oliën zoals olijfolie, walnootolie, hazelnootolie en sesamolie en van meer verrassende maar even rijke oliën zoals pindaolie, pecanolie, koolzaadolie, amandelolie en arganolie. Zij krijgen in gerechten een steeds belangrijkere plaats toegewezen vanwege hun diëtetische kwaliteiten, hun aroma's en omdat ze zo licht verteerbaar zijn. Daarom bevat dit boek ook 40 originele en heerlijk eenvoudige recepten, wa... (Lees verder)rm en koud, zoet en zout… |
Pagina's | 158 |
Onderwerpen | Olie (koken) (1) |
Conditie | Als nieuw |
Prijs | € 15,00 |
Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.