Onze boeken

De smaak van olie: geschiedenis, teelt, gastronomie, recepten

Door Sophie Brissaud

Categorie
Kookboeken
Boeknummer
#97361
Titel
De smaak van olie: geschiedenis, teelt, gastronomie, recepten
Auteur
Brissaud, Sophie
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Deltas, Aartselaar; Oosterhout
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
9044706721
ISBN13
9789044706727
Taal
Nederlands
Samenvatting
Geschiedenis - teelt - gastronomie - recepten. Heilige olie, kostbare olie, gouden olie... Olie is een schat aan schoonheid, een kostbare culinaire hulp en een bron van weldaad. Met dit boek volgt u olie op de lange weg die ze aflegt van verre landen tot op uw bord. Het is een ontdekkingstocht door de geschiedenis, de habitat en de teelt, de kenmerken en de smaak van bekende oliën zoals olijfolie, walnootolie, hazelnootolie en sesamolie en van meer verrassende maar even rijke oliën zoals pindaolie, pecanolie, koolzaadolie, amandelolie en arganolie. Zij krijgen in gerechten een steeds belangrijkere plaats toegewezen vanwege hun diëtetische kwaliteiten, hun aroma's en omdat ze zo licht verteerbaar zijn. Daarom bevat dit boek ook 40 originele en heerlijk eenvoudige recepten, wa... (Lees verder)rm en koud, zoet en zout…
Pagina's
158
Onderwerpen
Olie (koken) (1)
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.