Onze boeken

Een jaar aan het hof van koning Willem II: Het dagboek van Eliza Pieter Matthes 1842-1843: Een ooggetuige aan het hof van koning Willem II

Door Eliza Pieter Matthes e.a.

Categorie
Geschiedenis Nederland
Boeknummer
#344856-XI13
Titel
Een jaar aan het hof van koning Willem II: Het dagboek van Eliza Pieter Matthes 1842-1843: Een ooggetuige aan het hof van koning Willem II
Auteur
Matthes, Eliza Pieter & Peter Verloop (vertaling en inleiding)
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Zwolle : Uitgeverij Waanders
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
9040086524
ISBN13
9789040086526
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, illustraties in kleur en z/w, 8vo.
Samenvatting
Gedurende zijn positie als Ordonnans Officier van koning Willem II hield Eliza Pieter Matthes een dagboek bij waarin hij zich een opmerkzame, kritische en vaak humoristische ooggetuige toont. Hoewel het dagboek slechts een periode van één jaar bestrijkt, mag het toch zeer bijzonder worden genoemd, omdat het een betrouwbare weergave biedt van het leven aan het hof. Het werd immers niet geschreven als observatie van buitenaf, maar door een functionaris die zelf deel had aan het hofleven. Voor de jaren veertig van de negentiende eeuw mag dat bijna uniek heten.

Vertaler en inleider Peter Verloop brengt in voetnoten de lezer nader in contact met het Haagsche circuit. De circa veertig illustraties brengen deze originele uitgave verder tot leven.

Uitgave in samenwerking met he
... (Lees verder)t Koninklijk Huisarchief, Den Haag.
Pagina's
144
Conditie
Goed — Fraai exemplaar.
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.