Onze boeken

Camera Obscura

Door Hildebrand

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#342954-KA38
Titel
Camera Obscura
Auteur
Hildebrand
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Lisse : Rebo Productions
Jaar van uitgave
1988
ISBN10
9036603552
ISBN13
9789036603553
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele oranje hardcover met goudopdruk, geïllustreerd met z/w tekeningen, 4to.
Samenvatting
De Camera Obscura is niet alleen een héél bekend maar ook een heel leuk boek uit de negentiende eeuw. Met geamuseerde, soms spottende blik bekijkt de student Hildebrand de wereld om hem heen. Hij lacht om de burgerlijke samenleving met haar vaste gewoonten, haar sterke sociale controle en haar isolement. Het was de tijd dat de stadspoorten 's avonds nog dichtgingen, en men alleen kon reizen met de trekschuit of de diligence. De omgang tussen jongens en meisjes was strak geregeld. Iedereen moest zijn plaats weten en wee je gebeente als je daarvan probeerde af te wijken.

De belangrijkste verhalen uit deze gevarieerde bundel 'De Familie Stastok' en 'De Familie Kegge', worden in dit nieuwste deeltje in de Tekst in Context-reeks beknopt weergegeven en nader toegelicht. Daarbij
... (Lees verder)komen niet alleen de economie, het onderwijs, de armenzorg en de standenmaatschappij aan bod, maar ook de mode, ontspanning en vermaak en het studentenleven. Zo ontstaat een beeld van een samenleving die, ondanks alle verschillen, toch verrassend veel met de onze gemeen heeft.
Pagina's
336
Conditie
Goed — Opdracht op schutblad.
Prijs
€ 9,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.