Onze boeken

Slauerhoff: een biografie

Door Wim Hazeu

Categorie
Secundair
Boeknummer
#341918-XH6
Titel
Slauerhoff: een biografie
Auteur
Hazeu, Wim
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam/Antwerpen : De Arbeiderspers
Jaar van uitgave
1995
ISBN10
9029519991
ISBN13
9789029519991
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele blauwe linnen band met goudopdruk op rug, stofomslag, geïllustreerd met een katern z/w afbeeldingen (voornamelijk foto's), 8vo. Open Domein nummer 28.
Samenvatting
De dichter-scheepsarts-wereldreiziger Slauerhoff komt opnieuw tot leven.
Slauerhoff (1898-1936), de nog steeds veelgelezen dichter en prozaïst, zwierf als scheepsarts over vrijwel alle wereldzeeën. Zijn jeugd in Friesland, de Amsterdamse studententijd, de vele liefdesgeschiedenissen met als hoogtepunt zijn verliefdheid op de danseres Darja Collin, de hartstochtelijke literaire vriendschappen en de onverwachte vetes, de zeereizen, de verwantschap met de Portugese fado-cultuur en de Chinese poëtische filosofie – alles komt aan bod in deze biografie.
Wim Hazeu verrichtte zes jaar onderzoek naar het leven van Slauerhoff. Deze biografie is herzien en uitgebreid met anekdotes en nieuwe informatie, zoals citaten uit later ontdekte brieven, verhalen over de grammofoonplaten
... (Lees verder)met fadomuziek die Slauerhoff bezat, een foto van een jonge verpleegster die Slauerhoff als assistente in Tanger wilde hebben, meer foto's van zijn grote liefde Darja Collin en inzicht in zijn financiële verdiensten als scheepsarts en als dichter.
Pagina's
865
Conditie
Goed — Naam en datum op schutblad.
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.