Onze boeken

Vroeger donker dan gisteren: herfstdagboek

Door Leo Vroman

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#341737-XH1
Titel
Vroeger donker dan gisteren: herfstdagboek
Auteur
Vroman, Leo
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam/Antwerpen : De Prom
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
9068010441
ISBN13
9789068010442
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, enkele kleine z/w afbeeldingen, 8vo.
Samenvatting
"We logeerden in de bergen, met weinig mensen, Einstein was er ook. Voor we weggingen nam ik een boek van hem mee, en toen we in onze eigen berghut terug waren begon ik erin te lezen. Na de eerste bladzij merkte ik dat het boek uit losse bladen bestond, pagina 2 had een enkele correctie, verderop veel meer, achterin was ergens een klein geel papiertje met keurig geschreven vergelijkingen, en ten slotte vond ik zelfs een paar brieven. Ik mag dit niet lezen vertelde ik Tineke, ik moet het terugbrengen. Ik kon de weg in het donker vrij goed vinden, en kwam in een tuin terecht waar Einstein in zijn gebruikelijke losse trui en broek gekleed, bezig was tomatenplanten uit de grond te trekken. Wat leren we hieruit, zei hij? Dat elke tomaat..., en hij begon zo wild te lachten dat ik mij afvroe... (Lees verder)g of we in een gesticht woonden."

Leo Vroman (1915) is dichter en bioloog. In 1964 ontving hij de P. C Hooftprijs en in 1996 de VSB Poëzieprijs. Op verzoek van de Prom hield hij in 2003 een herfst lang een dagboek bij. Het resultaat is verrassend en fantasierijk, soms ontroerend en intiem. Een uitgelezen mogelijkheid om Leo Vroman van zeer nabij te leren kennen.
Pagina's
190
Conditie
Goed — Naam op Franse titelpagina.
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.