Onze boeken

Isaac Newton en het ware weten

Door Floris Cohen

Categorie
Algemeen wetenschap
Boeknummer
#341455-XG21
Titel
Isaac Newton en het ware weten
Auteur
Cohen, Floris
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam : Bert Bakker
Jaar van uitgave
2010
ISBN10
9035134540
ISBN13
9789035134546
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, stofomslag, enkele z/w illustraties, tabellen/figuren, 8vo.
Samenvatting
Het bekende verhaal over Isaac Newton en de vallende appel klopt. Nog als student kwam hij in de boomgaard van zijn moeder tot het inzicht dat een appel volgens hetzelfde principe op Aarde valt als de maan eromheen draait. Maar wat is nu dat principe? Twintig jaar later is ook dat tot hem doorgedrongen. En toen was het zaak om het niet bij een vermoeden te laten, maar voor de universele aantrekkingskracht en de wiskundige maat ervan een sluitend bewijs te leveren. Ook met zijn ontdekking dat zonlicht uit alle kleuren van de regenboog bestaat, rustte hij niet voordat hij die onomstotelijk had vastgenageld. Intussen hield hij zich al even intensief bezig met alchemie en met ketterse theologie.
Wat voor wetenschapper was Newton dan wel, waar bestonden zijn voornaamste prestaties uit, en hoe
... (Lees verder)is hij ertoe gekomen? Wat staat er eigenlijk in zijn twee boeken, de Principia en de Opticks? Wat moeten we aan met zijn bizarre persoonlijkheid? En wat houdt ? bewijzen? in de natuurwetenschap eigenlijk in? Daarover gaat dit boek.
Pagina's
266
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.