Onze boeken

De oorsprong van l'art nouveau: Het Bing imperium

Door Gabriel P. - en anderen Weisberg

Categorie
Algemeen Kunst
Boeknummer
#339387-WD11
Titel
De oorsprong van l'art nouveau: Het Bing imperium
Auteur
Weisberg, Gabriel P. - en anderen
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam : Van Gogh Museum
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
9061535603
ISBN13
9789061535607
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, geïllustreerd met (paginagrote) afbeeldingen in kleur en z/w (waaronder foto's), 4to.
Samenvatting
De opening van Siegfried Bing's galerie l'Art Nouveau was een belangrijke gebeurtenis op de Parijse kalender. De deuren aan de Rue de Provence, nummer 22, op de hoek met rue Chauchat, gingen open op donderdag 26 december 1895. Al in juli van dat jaar had Bing aangekondigd dat hij kunstzinnig meubilair wilde gaan tonen, en daar werd verwachtigsvol naar uitgekeken.
Uitgaande van zijn voorliefde voor Japanse kunst en de vervaardiging van gebruiksporselein worden in dit boek de uiteenlopende interesses van Bing besproken. Alle hoofdstukken in het boek zijn gebaseerd op uitgebreid archivarisch onderzoek en op de lokalisering van kunstobjecten die Bing verkocht aan verzamelaars en musea of zelf sponsorde. De oorsprong van Art Nouveau laat zien hoe één man, een kunsthandelaar, zich
... (Lees verder) ontpopte als een internationale trendsetter wiens objecten de gehele kunstwereld in Europa en de Verenigde Staten beïnvloedde.
Pagina's
295
Conditie
Goed — Rug licht verkleurd, naam in pen op Franse titelpagina.
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.