Onze boeken

Pronck & Prael: Sits in Holland: Hoe Indiase sits het Nederlandse leven veranderde

Door Winnifred de Vos

Categorie
Tapijten & Textiel
Boeknummer
#339180-WD9
Titel
Pronck & Prael: Sits in Holland: Hoe Indiase sits het Nederlandse leven veranderde
Auteur
Vos, Winnifred de
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Zwolle : Waanders
Jaar van uitgave
2019
ISBN10
9462621764
ISBN13
9789462621763
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, gedecoreerde schutbladen, geïllustreerd met afbeeldingen in kleur en z/w (waaronder foto's), 8vo.
Samenvatting

De stoffen en kunstvoorwerpen die de V. O. C. via ruilhandel meebracht vanuit Aziatische gebieden veranderden het (klein)burgerlijke Hollandse bestaan ingrijpend. De exotische, Indiase sits bleek het 'goud' van de 17de eeuw. De ontdekking van de exclusieve schoonheid en kwaliteit van deze handbeschilderde 'cattoenen' had verstrekkende gevolgen. De sobere Hollandse samenleving kreeg kleur en fantasie: eerst werd het interieur versierd met sitsen, daarna volgden 200 jaar lang modetoepassingen en ten slotte bleven de stoffen bewaard in onze streekdrachten. De welvaart en de technische ontwikkelingen van de Gouden Eeuw, de wereldwijde ontdekkingen, de groeiende interesse voor Aziatische kunst, Chinees porselein, wetenschap en filosofie veranderden gelijktijdig de mentaliteit én onze t
... (Lees verder)oekomst. 'Pronck & Prael' is rijk geïllustreerd en beschrijft een fascinerend tijdsbeeld aan de hand van een onnavolgbaar ambacht met tijdloze schoonheid. Want de productie van sits is hervat, machinaal, maar ook in kleine Indiase ateliers. Quilters, decorateurs en kledingontwerpers werken wereldwijd opnieuw met sits!
Pagina's
216
Conditie
Goed — Bovenhoekje schutblad gevouwen.
Prijs
€ 30,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.