Onze boeken

De Wereld van de Jazz in tekst, foto's en verzamelobjecten

Door Jim Godbolt

Categorie
Jazz & Blues
Boeknummer
#339159-WD9
Titel
De Wereld van de Jazz in tekst, foto's en verzamelobjecten
Auteur
Godbolt, Jim
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Druk
2e druk
Uitgeverij
Lisse : Rebo Productions
Jaar van uitgave
1992
ISBN10
9036605849
ISBN13
9789036605847
Taal
Engels
Beschrijving
Originele hardcover, stofomslag, meer dan 250 illustraties in kleur en z/w, 4to.
Samenvatting
In januari 1917 werd voor het Columbia-label een opname gemaakt van het 'Darktown Strutters Ball' door de Original Dixieland Jazz Band. Sindsdien heeft de jazzwereld, behalve grammofoonplaten, een grote hoeveelheid verzamelobjecten voor de fans geproduceerd, zoals foto's, affiches, recensies en platenhoezen.
Via uitgebreid onderzoek naar al dat materiaal wordt in dit bock de geschiedenis van de jazz getoond, vanaf het eerste begin in het Amerikaanse zuiden tot de internationale jazzwereld van vandaag. 'The World of Jazz' volgt de ontwikkelingen in de uitvoering en de stijl - met onder meer hoofdstukken over New Orleans, de 'big bands', swing, bebop en Tree-form' - en de verspreiding van de jazz over de oceaan naar Europa.
Behalve beschrijvingen van de musici, de plekken waar ze speelden,
... (Lees verder) hun muziek en de platenmaatschappijen die hen populair maakten, wordt uitgebreid ingegaan op de rol van de journalistiek. Bladen als Melody Maker (het eerste tijdschrift dat opkwam voor jazz), Jazz Journal, Jazz Express en Wire droegen bij tot de waardering van de nieuwe muziek.
Zoals elke levende vorm van kunst is ook jazz aan constante verandering onderhevig; terwijl de herinnering aan de grote vernieuwers als Ellington, Armstrong, Basie en Beiderbecke slechts door hun plaatopnamen levend wordt gehouden, staan steeds weer jonge musici op die op hun beurt zorgen voor nieuwe collectors items en een nieuwe schare volgelingen.
Met ruim 250 illustraties, waarvan circa de helft in kleur, zal deze onschatbare gids in het land van de jazz niet alleen de echte verzamelaar, maar ook de wat minder fanatieke jazzliefhebber aanspreken, of hij nu houdt van Kid Ory of Charles Mingus, van traditionele, 'mainstream'of moderne jazz.
Pagina's
160
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.