Onze boeken

Reinbert de Leeuw: mens of melodie

Door Thea Derks

Categorie
Muziekgeschiedenis
Boeknummer
#338945-XF11
Titel
Reinbert de Leeuw: mens of melodie
Auteur
Derks, Thea
Boektype
Gebonden
Druk
2e druk
Uitgeverij
Leporello
Jaar van uitgave
2014
ISBN10
907962408X
ISBN13
9789079624089
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele hardcover, stofomslag, leeslint, geïllustreerd met foto's in z/w, 8vo.
Samenvatting

Reinbert de Leeuw is al decennialang een spil in het Nederlandse muziekleven. Met zijn ultratrage uitvoeringen van pianowerken van Satie veroverde hij de populaire hitlijsten, als 'Notenkraker' richtte hij zich tegen de gevestigde orde en als dirigent van het mede door hem opgerichte Schönberg Ensemble ontsloot hij muziek van eigentijdse componisten voor een groot publiek. Hij geldt als de belangrijkste grondlegger van de internationaal vermaarde Nederlandse ensemblecultuur en is inspirator voor jong en oud. Thea Derks heeft diepgravend onderzoek gedaan om leven en werk van Reinbert de Leeuw in de context van zijn tijd te plaatsen: zijn moeilijke jeugd, de turbulente jaren zestig, de weg naar de top, zijn samenwerking met toonaangevende componisten als Messiaen en Ligeti, de discuss
... (Lees verder)ies omtrent zijn rol als 'kunstpaus'. Zo ontstaat een evenwichtig beeld van een onvermoeibare muziekpionier.
Pagina's
382
Conditie
Goed — Stofomslag verkleurd langs de randen.
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.