Onze boeken

Englebert van Anderlecht

Door Serge Goyens de Heusch

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#337855-WC12
Titel
Englebert van Anderlecht
Auteur
Goyens de Heusch, Serge
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Brussel : Mercatorfonds
Jaar van uitgave
1998
ISBN10
9061534178
ISBN13
9789061534174
Taal
Nederlands
Beschrijving
Original cloth, dust jacket, numerous (full page) colour and b/w illustrations (including photographs), text in Dutch, 4to.
Samenvatting
ussen zijn geboorte in 1918 in Brussel en zijn te vroege dood op de tweeënveertigjarige leeftijd, is Engelbert van Anderlecht als een meteoor aan het firmanent van de hedenhaagse schilderkunst verscheen. In minder dan vier jaar produceerde hij het belangrijkste deel van een oevre dat op wereldvlak situeert onder de beste exponenten van een lyrische abstractie van gestuele aard. Zijn schilderkunst werd een uiting van strijd, onrust en opstand, gevoelens welke hem verbonden met kunstenaars en schilders die lekkende verf en schreeuwende worden aan de woelige kracht van zijn eigen realisaties toevoegden. In 1960, kort voor zijn dood, was Van Anderlecht betrokken bij de oprichting van de Nieuwe Vlaamse School. Hij werd door Zwitserse en Nederlandse galeries uitgenodigd. Zo kreeg hij eindel... (Lees verder)ijk de plaats die hem toekomt in het kader van informele kunst, naast een Pollock en een Mathieu.
Pagina's
255
Conditie
Goed
Prijs
€ 17,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.