Onze boeken

Irene, mijn grootmoeder: de neergang van een Weens-joodse familie *GESIGNEERD*

Door Paul Hellmann

Categorie
Speciale uitgaven
Boeknummer
#337355-XB31
Titel
Irene, mijn grootmoeder: de neergang van een Weens-joodse familie *GESIGNEERD*
Auteur
Hellmann, Paul
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam/Antwerpen : Uitgeverij Augustus
Jaar van uitgave
2015
ISBN10
9045029650
ISBN13
9789045029658
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, illustraties in z/w (waaronder foto's), 8vo. Gesigneerd met opdrachtje door Paul Hellmann op de Franse titepagina.
Samenvatting
Paul Hellmann was zeven jaar toen hij moest onderduiken. Lange tijd was hij onwetend van het lot dat zijn vader Bernard Hellmann en zijn grootmoeder trof. Hij herinnert zich zijn grootmoeder als een tengere grijze vrouw die zwaarmoedig voor zich uitkeek. Irene Hellmann-Redlich stamde uit een rijke, geassimileerde Weens-Joodse familie. Haar broer Josef behoorde tot de ministersploeg van de laatste keizer en Irene's huis in Wenen was een trefpunt voor musici als Richard Strauss en schrijvers als Arthur Schnitzler en Hugo von Hofmannsthal. De crisis en daarna de Anschluss zorgden voor een dramatische wending. Na de dood van haar man in 1938 vluchtte Irene volledig berooid via Londen naar Rotterdam: een keuze met fatale gevolgen. Aan de hand van brieven en foto's reconstrueerde Paul Hellmann h... (Lees verder)et leven van zijn Weense grootmoeder
Pagina's
181
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.