Onze boeken

Kamers vol kunst in zeventiende-eeuws Antwerpen

Door Ariane van Suchtelen e.a.

Categorie
Algemeen Kunst
Boeknummer
#337183-WC4
Titel
Kamers vol kunst in zeventiende-eeuws Antwerpen
Auteur
Suchtelen, Ariane van & Ben van Beneden
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Zwolle : Waanders
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
9040086397
ISBN13
9789040086397
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, geïllustreerd met veel (paginagrote) afbeeldingen in kleur en enkele in z/w, 4to.
Samenvatting
In de vroege zeventiende eeuw ontstond in Antwerpen een uniek genre in de schilderkunst: de kunstkamervoorstelling. Dit zijn schilderijen met weergaven van denkbeeldige musea waarin schitterende collecties schilderijen, beelden en andere kunstvoorwerpen bijeen zijn gebracht. Kunstliefhebbers, kunstenaars en andere voorname personages converseren in deze imaginaire werelden met elkaar. De rijkdom van de Antwerpse verzamelcultuur van de zeventiende eeuw wordt in deze schilderijen in beeld gebracht.

De rijk geïllustreerde publicatie, die verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling in het Rubenshuis en het Mauritshuis, biedt een overzicht van het genre. Speciale aandacht wordt besteed aan Willem van Haecht, die als schilder-conservator in dienst was bij de Antwerpse verzamelaar en m
... (Lees verder)ecenas Cornelis van der Geest. Van Haecht 'catalogiseerde' Van der Geests verzameling in enkele schitterende kunstkamervoorstellingen.
Pagina's
144
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.