Onze boeken

Aan Borms: Willem Elsschot, een politiek schrijver - Essay

Door Matthijs de Ridder

Categorie
Secundair
Boeknummer
#335835-XA28
Titel
Aan Borms: Willem Elsschot, een politiek schrijver - Essay
Auteur
Ridder, Matthijs de
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam : Meulenhoff/Manteau
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9085421101
ISBN13
9789085421108
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, 8vo.
Samenvatting
Elsschot geeft zijn geheimen prijs.
`Aan Borms is het beruchtste gedicht dat Willem Elsschot ooit schreef. Jarenlang heeft men erover gediscussieerd wat de toch openlijk `linkse Antwerpse schrijver bezield kon hebben om deze collaborateur met een gedicht te eren. Matthijs de Ridder zette zijn tanden in deze kwestie. Hij ontrafelde niet alleen de achtergronden bij dit gedicht, maar ontdekte ook politieke uitgangspunten in nog meer van Elsschots werk.
Zelfs de veelbesproken romans Lijmen en Tsjip krijgen zo een heel andere, veel politiekere betekenis. Dit boek, Aan Borms, is daarom niet alleen een reconstructie van het ontstaan van het buitenbeentje in Elsschots oeuvre, maar ook een politieke revaluatie van enkele van zijn meest gelezen romans. Een spannende zoektocht door het werk van een
... (Lees verder) van de prominentste schrijvers van Vlaanderen.
Matthijs de Ridder is verbonden aan het L. P. Boon-documenatiecentrum (ISLN/Universiteit Antwerpen), waar hij werkt aan een proefschrift over de activistische tegentraditie in de Vlaamse letteren. Daarnaast recenseert hij modern Nederlandstalig proza voor De Standaard.
Pagina's
231
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.