Onze boeken

www HR Giger com

Door H.R. Giger e.a.

Categorie
Algemeen Kunst
Boeknummer
#335769-WB4
Titel
www HR Giger com
Auteur
Giger, H.R. & Carl Laszlo & Michel Thévoz
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Keulen : Taschen
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
3822833177
ISBN13
9783822833179
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, stofomslag, geïllustreerd met (paginagrote) afbeeldingen in kleur en deels in z/w, Nederlandstalig, 4to.
Samenvatting


Giger werd bij het grote publiek bekend door het werk dat hij deed voor de film Alien, waarvoor hij in 1980 een Oscar won, en de kunstwerken die hij maakte voor de hoezen van een aantal goedverkochte lp's (later cd's), zoals Emerson, Lake & Palmers Brain Salad Surgery en Deborah Harry's Koo Koo. Zijn visuele stijl maakt gebruik van sterke seksuele referenties en wordt door sommigen storend gevonden.

Giger werd geïnspireerd door Salvador Dalí en zijn persoonlijke vriend Timothy Leary. Hij ontwierp ook meubels, in het bijzonder de Harkonnen Capo Chair uit de film Dune van David Lynch. Zijn stijl is van grote invloed geweest op tatoeëerders in de hele wereld.

Zijn werken worden tentoongesteld in het H. R. Gigermuseum in Gruyères in Zwitserland.

Giger w
... (Lees verder)oonde en werkte in Zürich-Seebach. Hij overleed op 74-jarige leeftijd in het ziekenhuis aan verwondingen die hij bij een val had opgelopen
Pagina's
239
Conditie
Goed
Prijs
€ 25,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.