Onze boeken

Water: geschiedenis & actualiteit

Door Jan Hein - en anderen Bannier

Categorie
Noord-Holland
Boeknummer
#335731-XA27
Titel
Water: geschiedenis & actualiteit
Auteur
Bannier, Jan Hein - en anderen
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Bussum/Naarden : Vereniging Vrienden van het Gooi/Stichting Tussen Vecht en Eem
Jaar van uitgave
2010
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, illustraties in kleur en z/w, losse uitvouwbare kaart in kleur, 8vo.
Samenvatting
Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, is onmisbaar voor alles wat leeft en draagt in belangrijke mate bij aan de biodiversiteit. Water heeft in de geschiedenis van ons land een beslissende rol gespeeld op landschappelijk, politiek en economisch gebied. De Nederlanders hebben meer dan twintig eeuwen strijd met het water gevoerd en er profijt van gehad. Voor ons gebied speelde die strijd zich vooral af in de flanken – de Vechtstreek en Eemland – al had het middenstuk, 't Gooi, er ook veel mee van doen.

Allerlei aspecten van het water worden door deskundige auteurs beschreven zoals: waterbeweging als geologische basis, de relatie van natuur, landschap en milieu, het ingrijpen van de mens in de waterhuishouding, water en economie, bestuurlijke conflicten, water en he
... (Lees verder)t dagelijks leven, water als verdedigingsmiddel enz. Er zijn korte intermezzo's over waterplekjes die aan vroegere tijden herinneren en er zijn tips opgenomen voor uitstapjes.
Pagina's
144
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.