Onze boeken

Katinka Lampe: Kate, Bob & Luca

Door Kristien Hemmerechts e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#335270-MC10
Titel
Katinka Lampe: Kate, Bob & Luca
Auteur
Hemmerechts, Kristien & Katinka Lampe
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam : Uitgeverij d'jonge Hond
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
9089101438
ISBN13
9789089101433
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, numerous (double page) colour illustrations, folio.
Samenvatting
Katinka Lampe schildert vooral tiener- en kinderportretten, vaak cultureel en sociaal geladen door bijvoorbeeld hoofddoeken, bivakmutsen en suggestieve make-up. Het afbeelden van kinderen met dergelijke beladen elementen heeft een enorme impact omdat zij minder karaktertrekken in het gezicht hebben, waardoor ze beter manipuleerbaar zijn. Het kunstmatige en de vervreemding die Lampe zoekt, worden op deze manier bereikt. De schilderijen zijn geen echte portretten, maar beeldconcepten.

Inspiratie haalt Katinka Lampe uit foto's uit tijdschriften en kranten en uit reproducties van oude schilderijen. Bij het in scène zetten van een model en het maken van de foto's die als uitgangspunt dienen voor het schilderij gaat een deel van 'de werkelijkheid' verloren. Het schilderij is vervolgens
... (Lees verder) een opeenstapeling van bewust en onbewust stilistische keuzen, waarbij Lampe de spanning zoekt tussen het reële en de illusie. Alles wat te zien is, lijkt daarbij een betekenis te hebben.
Pagina's
107
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.