Onze boeken

In het spoor van Wabi

Door Axel Vervoordt e.a.

Categorie
Meubelen & Interieur
Boeknummer
#334278-KL27
Titel
In het spoor van Wabi
Auteur
Vervoordt, Axel & Tatsuro Miki & Laziz Hamani & Michael Paul
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Tielt : Lannoo
Jaar van uitgave
2010
ISBN10
9020991868
ISBN13
9789020991864
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, geïllustreerd met (paginagrote) kleurenfoto's, 4to.
Samenvatting

Wabi Sabi in de interieurs van Axel Vervoordt;;;Prachtige uitgave vol sfeervolle en inspirerende foto's en poëtische teksten over de visie van topantiquair Axel Vervoordt op de Japanse levenswijze Wabi, en de weerspiegeling hiervan in zijn interieurs;;;'Wabi Sabi is een tafel met levenservaring, een stoel met littekens of een boeket met een ongeregeld stel bloemen.';;;We ontdekken plekken in Japan, Korea, Zwitserland, België, enz. die Axel geïnspireerd hebben en locaties die hijzelf creëerde in de Wabi-geest met duurzame, natuurlijke materialen.;;;Axel Vervoordt werd bij zijn creaties bijgestaan door de Japanse architect Tatsuro Miki en de sfeerfoto's zijn schitterend in beeld gebracht door Laziz Hamami. De naam Wabi ontleenden Axel Vervoordt en Tatsuro Miki aan de oo
... (Lees verder)rspronkelijke Japanse term Wabi-Sabi voor iets wat zich in z'n eenvoudigste en natuurlijkste staat bevindt. Het is de schoonheid die je vindt in nederige en pretentieloze objecten. 'Als kind al was ik al gefascineerd door de pure kunstwerken van de natuur. Mijn kamer lag enerzijds vol met kleine gekoesterde schatten die ambachtelijk en eerlijk gemaakt zijn, en anderzijds met objets trouvés die ik verzamelde in bossen, op velden, of aan het strand. Zelfs nu zijn stenen en alles wat verweerd is door de tijd voor mij even belangrijk als kunst. Naast de liefde voor de kracht van het barokke en de warmte van het volle, koester ik mijn hele leven al de waarde van eenvoudige objecten, verweerd door de natuur en jarenlang gebruik. In mijn werk, waarin kunst een belangrijke rol speelt, tracht ik, in het spoor van Wabi, harmonie te scheppen tussen Oost en West, tussen vol en leeg, tussen oud en nieuw.' Dit boek gaat over de aantrekkingskracht tussen tegengestelden, een harmonieuze oefening die een brug slaat tussen verschillende werelden en het beste van verschillende culturen verenigt.
Pagina's
253
Conditie
Goed — Rug iets scheef; onderzijde rug iets beschadigd.
Prijs
€ 30,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.