Onze boeken

Wat blijft is de hoop: de gesprekken van 1980

Door Benny Lévy e.a.

Categorie
Filosofie
Boeknummer
#333798-VG30
Titel
Wat blijft is de hoop: de gesprekken van 1980
Auteur
Lévy, Benny & Jean-Paul Sartre
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Kampen : Uitgeverij Klement
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
9077070583
ISBN13
9789077070581
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, 8vo. Ingeleid door Ruud Welten; Vertaald door Frans de Haan en Ruud Welten.
Samenvatting
Een maand voor zijn dood liet Sartre in Le Nouvel Observateur een serie interviews met Benny Lévy verschijnen die bij tal van lezers een grote schok teweegbrachten, zowel vanwege de inhoud als vanwege de toon van deze gesprekken.
In deze fascinerende en zeer omstreden dialoog tussen de blinde en afgematte filosoof en zijn jeugdige orthodox-joodse secretaris lijkt Sartre zich gewonnen te geven voor een denken naar Messiaans-joodse snit en zich volledig te hebben gedistantieerd van zowel zijn linkse opvattingen als van zijn meest intieme vrienden. Velen geloofden niet wat ze lazen en deden de tekst af als inhoudelijk niet-authentiek, gemanipuleerd of louter bedrog. Zij zagen interviewer Benny Lévy als de kwade genius die de woorden van een ziekelijke en ook mentaal afgetakelde
... (Lees verder) Sartre had verdraaid ten voordele van zijn eigen doelstellingen.
Sartre zelf sprak dit echter tegen. Kort voor zijn dood bevestigde hij dat de gesprekken correct waren weergegeven, zodat menigeen bleef struikelen over de raadselachtige inhoud ervan. In de afgelopen kwart eeuw was het de taak van Sartre-specialisten om deze tekst te ontrafelen en te leren begrijpen.
Pagina's
115
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.