Onze boeken

De toerentallen van de pop, 78 - 45 - 16 - 33

Door Cor Gout

Categorie
Popmuziek & Modern
Boeknummer
#85106
Titel
De toerentallen van de pop, 78 - 45 - 16 - 33
Auteur
Gout, Cor
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Aprilis, Zaltbommel
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9059940636
ISBN13
9789059940635
Taal
Nederlands
Samenvatting
78-45-16-33 zijn de vier snelheden op de Dual pick-up die aan de wieg stond van Cor Gout's popbestaan. Vier snelheden, vier functies, vier stemmingen, je kunt op zoveel manieren naar muziek luisteren en er op zoveel manieren over schrijven: cultuurhistorisch, essayistisch, geschiedschrijvend, encyclopedisch, kritisch, anekdotisch... Gout heeft ze alle beproefd, tot hij uitkwam bij de meest persoonlijke benadering, de dagboekaantekening. Krabbeltjes in het meest persoonlijke medium denkbaar, het dagboek (in Gout's geval: zijn zakagenda), bleken veelzeggend of beeldend genoeg om ze uit te werken tot 'stukjes' voor een lezerspubliek, eerst de lezers van Het Platenblad, nu die van dit boek. Het resultaat is even veelvuldig als de popmuziek zelf: schetsen uit de losse pols, sketches uit het var... (Lees verder)iété van de pop, kleine lampjes aanfloepend boven het hoofd van de schrijver, ergernissen en woede-uitbarstingen, odes aan geliefde artiesten, platen en gebeurtenissen, herinneringen die een lach of een traan oproepen of allebei, absurditeiten en herdenkingen.

De illustraties van Bas den Boer sluiten op een verrassende manier bij de verhalen.

Cor Gout is neerlandicus, filosoof, auteur en zanger/tekstschrijver van de band Trespassers W.
Over popmuziek en popcultuur schreef hij in bladen als Vinyl, Trespassers W, Forum, Kiosk, Opscene, De Groene Amsterdammer, Gonzo Circus, Fake en Het Platenblad, alsmede in diverse boekuitgaven. Over de tournees van zijn band Trespassers W gaat zijn boek 'Trespassers' Trips'.
Literaire uitgaven zijn: Zee/Land, Noirette en Van Stolkpark, verboden gebied .

Bas den Boer is beeldend kunstenaar en maakt zowel twee- als driedimensionaal werk en beperkt zich niet tot één bepaalde (traditionele) discipline. Klank, taal, fotografie, video of verf alles is inzetbaar. Schetsen en studies zijn vaak regeltjes en gekrabbelde tekeningen en notities een eerste neerslag van een zorgvuldig uit te denken concept.
Pagina's
167
Conditie
Goed — Hoekje kaft onderzijde voor licht beschadigd
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.