Onze boeken

Het Litteken Van De Dood: De Biografie Van Jan Wolkers

Door Onno Blom

Categorie
Secundair
Boeknummer
#332416-VF26
Titel
Het Litteken Van De Dood: De Biografie Van Jan Wolkers
Auteur
Blom, Onno
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Amsterdam : De Bezige Bij
Jaar van uitgave
2017
ISBN10
9023454588
ISBN13
9789023454588
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, geïllustreerd met foto's in kleur en z/w, 8vo.
Samenvatting
Een rebels, obsessief en zinnelijk leven

Nederland vormde Jan Wolkers, en Jan Wolkers vormde Nederland. Zijn kunstenaarschap ontstond uit woede tegen de God van zijn gereformeerde vader in Oegstgeest, bloeide op in Amsterdam, en vond harmonie op Texel.
Zijn romans werden verguisd, bejubeld en bekroond. Wereldwijd werden honderdduizenden exemplaren verkocht van Kort Amerikaans, Een roos van vlees en Turks fruit.
Wolkers werd opgeleid als beeldhouwer. Hij maakte vele beelden in brons en glas, en liet een schitterend oeuvre van kleurrijke schilderijen na. Zoals hij beeldhouwde met woorden, zo schreef hij met verf.
Meer dan tien jaar lang werkte Onno Blom aan Wolkers' biografie. Op basis van een schat aan materiaal schetst hij een rebels, obsessief en zinnelijk leven in de greep van lief
... (Lees verder)de en dood. Wolkers had onstuimige relaties met vrouwen en meisjes. De dood van zijn oudste broer en die van zijn tweejarige dochtertje bleven hem tot zijn laatste dag als demonen achtervolgen.
Pagina's
1.113
Conditie
Goed
Prijs
€ 9,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.