Onze boeken

Verboden liefde

Door Halid Ziya Usakligil

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#331307-VD22
Titel
Verboden liefde
Auteur
Usakligil, Halid Ziya
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam : Atheneaeum - Polak & van Gennep
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
9025363326
ISBN13
9789025363321
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele zwarte linnen band met goudopdruk, stofomslag, 8vo. Vertaald door Hanneke van der Heijden en Margreet Dorleijn.
Samenvatting

Klassiekers als Verboden liefde staan de laatste jaren in Turkijeweer erg in de belangstelling. En in Nederland is de belangstellingvoor Turkse literatuur groter dan ooit: reden genoeg omeen van hun beroemdste romans eindelijk in vertaling uit tebrengen. Verboden liefde (1898) is een van de eerste moderne, op westerse leest geschoeideromans in de Turkse literatuur. De jonge, mooie Bihter uit een verarmdefamilie trouwt met de veel oudere, welgestelde Adnan. Na haar huwelijkbeseft ze dat ze, ondanks alle weelde waar ze nu in baadt, snakt naar ware,gepassioneerde liefde. Ze begint een affaire met een jonge neef van Adnan,Behlûl; hij is een cynische rokkenjager. Een tweede verhaallijn vertelt vande puberende Nihal, dochter van Adnan, en haar moeizame relatie met haarstiefmoeder Bihter
... (Lees verder)en met haar vader, door wie ze zich verraden voelt nadiens huwelijk met Bihter. De realistische, licht romantische verteltrant in Verboden liefde gaat gepaardmet een zeer overtuigende psychologische diepgang. Speciaal voor de Nederlandseeditie zal Orhan Pamuk een voorwoord schrijven.
Pagina's
447
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.