Onze boeken

Zo de ouden zongen: de mooiste levensliedjes met bladmuziek

Door Jacques Klöters

Categorie
Bladmuziek, Liederen & Songteksten
Boeknummer
#329928-KE28
Titel
Zo de ouden zongen: de mooiste levensliedjes met bladmuziek
Auteur
Klöters, Jacques (samenstelling)
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Amsterdam : Nijgh & Van Ditmar
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9038840268
ISBN13
9789038840260
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcvoer, leeslint, gedecoreerde schutbladen, illustraties in kleur en z/w, bladmuziek, 4to.
Samenvatting

Sinds 1989 verschijnen er bloemlezingen van liedjes die samengesteld zijn door Jacques Klöters, en sinds 1989 krijgt hij de vraag: waarom zitten de melodieën van de liedjes er niet bij? Bij een goed liedje zijn tekst en muziek onafscheidelijk. Er was vroeger een hele bedrijfstak die zich bezighield met het opschrijven, drukken en uitgeven van liedjes. Bladmuziek noemde men de stukjes muziek met vaak mooie omslagen die op de piano werden gezet, waarna iedereen kon meezingen. Er is weer behoefte aan bladmuziek. Overal zijn koren die levensliederen zingen, overal zijn artiesten die oud repertoire zoeken, overal zijn mensen die op een piano of een keyboard de grote successen van toen willen spelen. Zo de ouden zongen is een kwaliteitsproduct: de mooiste levensliederen, in geuren en
... (Lees verder) kleuren verzameld door Jacques Klöters, met de geschiedenis erbij vermeld en deskundige toelichtingen op de tekst.
Pagina's
207
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.