Onze boeken

Smalle marges: de Nederlandse advocatuur in de Tweede Wereldoorlog

Door Joggli Meihuizen

Categorie
WO II
Boeknummer
#329827-VA33
Titel
Smalle marges: de Nederlandse advocatuur in de Tweede Wereldoorlog
Auteur
Meihuizen, Joggli
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam : Boom
Jaar van uitgave
2010
ISBN10
9085069416
ISBN13
9789085069416
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele gepreegde linnen band, stofomslag, leeslint, geïllustreerd met een katern z/w foto's, 8vo.
Samenvatting

De rol van de Nederlandse advocatuur tijdens de Tweede Wereldoorlog was altijd in nevelen gehuld. Deze indringende en soms onthutsende studie brengt daarin verandering. Wie zich baseert op de beschikbare literatuur, krijgt de indruk dat de Nederlandse advocatuur tijdens de oorlogsjaren functioneerde alsof er niets aan de hand was. De werkelijkheid was anders. Hoe was de houding van de advocaten ten opzichte van de anti-joodse maatregelen? Welke advocaten zijn na afloop van de Tweede Wereld-oorlog gezuiverd of berecht? Deze en andere vragen worden beantwoord in Smalle marges. Joggli Meihuizen besteedt in dit boek veel aandacht aan de dilemma's waarvoor advocaten kwamen te staan. van cruciaal belang daarbij waren de anti-joodse maatregelen, zoals de uitschakeling van de joodse advocaten. I
... (Lees verder)n zijn scherpe analyse gaat Meihuizen, zonder zich aan moralisme te bezondigen, uitvoerig in op de ethische aspecten die verbonden zijn aan het optreden van de advocatuur.
Pagina's
476
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.