Onze boeken

Thieme's grassengids: grassen, russen, biezen, zeggen

Door D. Aichele e.a.

Categorie
Bloemen & Planten
Boeknummer
#324929-XC16
Titel
Thieme's grassengids: grassen, russen, biezen, zeggen
Auteur
Aichele, D. & H.M. Schwegler
Boektype
Gebonden hardcover
Druk
1e druk
Uitgeverij
Zutphen : Thieme
Jaar van uitgave
1983
ISBN10
9003976155
ISBN13
9789003976154
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, illustraties in kleur en z/w, 8vo.
Samenvatting
Bij grassen zal men vergeefs zoeken naar fel gekleurde bloemen, die een nadere kennismaking aantrekkelijk maken. Daardoor gaat men er vaak achteloos aan voorbij. Ten onrechte, want de wereld van de grassen is vol sierlijke vormen en stille schoonheid, de aandacht van elke natuurvriend waard. Bovendien zijn ze economisch geweldig belangrijk.

Nu zijn grassen, de meest voorkomende planten in onze flora, erg moeilijk te determineren. Het is Aichele en Schwegler echter gelukt een eenvoudig en betrouwbaar systeem te ontwerpen voor het determineren. Hierbij staan de unieke, naar de natuur gemaakte tekeningen van Seillner centraal. Grassen, die met behulp van deze afbeeldingen niet kunnen worden gedetermineerd, kunnen worden opgezocht met een tabel, waarin alle karakteristieke kenmerken overzic
... (Lees verder)htelijk zijn gerangschikt en duidelijk zijn beschreven. De beginneling wordt in de eerste hoofdstukken vertrouwd gemaakt met de bijzonderheden van de diverse grassen en grasachtige planten.
Een afzonderlijk hoofdstuk verschaft informatie over het gebruik van grasachtige planten, in het bijzonder van de granen. Daarmee is deze natuurgids niet alleen van nut voor natuurliefhebbers, maar ook botanici, landbouwers en tuinlieden kunnen er waardevolle gegevens in vinden.
Pagina's
215
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.