Onze boeken

Indië omlijst: vier eeuwen schilderkunst in Nederlands Indië

Door Koos van Brakel e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#322113-KA27
Titel
Indië omlijst: vier eeuwen schilderkunst in Nederlands Indië
Auteur
Brakel, Koos van & Marie-Odette Scalliet & David van Duuren & Jeannette ten Kate
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam/Wijk en Aalburg : Koninklijk Instituut voor de Tropen/Tropenmuseum/Picture Publishers
Jaar van uitgave
1998
ISBN10
9068322745
ISBN13
9789068322743
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, veel illustraties (voornamelijk in kleur), 4to.
Samenvatting
Vier eeuwen schilderkunst in Nederlands-Indië staan centraal in Indië omlijst. Aan de hand van de belangrijkste schilderijen die zich bevinden in openbare collecties in Nederland wordt een geheel nieuw overzicht gegeven waarvan een deel is gebaseerd op nieuw kunsthistorisch onderzoek.
Marie-Odette Scalliet behandelt de schilderkunst van de zeventiende, achttiende en negentiende eeuw. David van Duuren beschrijft de portretkunst als genre in Indië in de achttiende en negentiende eeuw met speciale aandacht voor de portrettengalerij van de gouvemeurs- generaal. Koos van Brakel schetst het culturele klimaat in Indië in het begin van de twintigste eeuw en beschouwt de Indische schilderkunst binnen het raamwerk van de westerse kunst. Jeannette ten Kate tenslotte besteedt aand
... (Lees verder)acht aan de aparte plaats die de Balische kunstenaars altijd hebben ingenomen binnen de schilderkunst van Indië.
Dit boek bevat tevens de complete inventarislijst van Indische schilderijen in het bezit van het Tropenmuseum (Amsterdam), het Rijksmuseum voor Volkenkunde (Leiden), het Museum voor Volkenkunde (Rotterdam), Museum Nusantara (Delft), het Museon (Den Haag), Museum Bronbeek (Arnhem) en het Gemeentemuseum (Alkmaar) en geeft daarmee eenieder toegang tot deze waardevolle collecties.
Pagina's
160
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.