Onze boeken

Erfgoed in de Meierij: bijgebouwen op boerenerven

Door George Dirven e.a.

Categorie
Boerderijen
Boeknummer
#320031-KO8
Titel
Erfgoed in de Meierij: bijgebouwen op boerenerven
Auteur
Dirven, George & Ger van den Oetelaar & Frns Jansen (fotografie)
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Wijk en Aalburg : Pictures Publishers
Jaar van uitgave
2010
ISBN10
9073187680
ISBN13
9789073187689
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, geïllustreerd met foto's in kleur en z/w, 4to.
Samenvatting
De Meierij heeft nog veel historische boerderijen. Bij die boerderijen horen bijgebouwen, die cultuurhistorisch even waardevol zijn: schuren, bakhuizen, duiventorens, hooibergen, etc.
Veel van deze bijgebouwen zijn al verdwenen. Veel worden niet meer gebruikt en vervallen. We moeten voorkomen dat ook die verdwijnen. Want boerderijen en bijgebouwen horen bij de Meierij. Zij bepalen mede de identiteit van het landschap van de Meierij. Zij behoren tot ons agrarisch erfgoed en maken deel uit van ons eigen verleden. Verdwijnen de boerderijen en bijgebouwen dan raken we los van onze geschiedenis.
Dit boek vraagt aandacht voor schuren en andere bijgebouwen in de Meierij. Niet alleen van eigenaren, bestuurders en gemeenteraden. Ook niet alleen van geïnteresseerde heemkundigen. Neen, van all
... (Lees verder)e inwoners van de Meierij. Al deze betrokkenen samen moeten staan voor het behoud van de bijgebouwen. Dit boek daagt daartoe uit en is daarom een 'must'.
Pagina's
96
Conditie
Goed
Prijs
€ 25,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.