Onze boeken

De Laurenskerk Rotterdam: een monument vol verhalen = A monument full of stories

Door Kathelijne Eisses

Categorie
Kathedralen & Kerken
Boeknummer
#319369-VG13
Titel
De Laurenskerk Rotterdam: een monument vol verhalen = A monument full of stories
Auteur
Eisses, Kathelijne
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Rotterdam : vereniging Vrienden van de Laurenskerk
Jaar van uitgave
circa 2010
Taal
Nederlands, Engels
Beschrijving
Paperback, illustraties in kleur en z/w, 8vo.
Samenvatting
Vanaf 11 september 2010 zal een nu goeddeels onzichtbaar deel van de geschiedenis van de Laurenskerk in Rotterdam weer tot leven worden gebracht: de meerjarige expositie: 'De Laurenskerk, 'een monument vol verhalen' opent haar deuren! Aan de hand van een twintigtal thema's wordt door middel van afbeeldingen en verhalen de historie van de Laurenskerk op bijzondere wijze ontsloten. Het tentoonstellingsconcept is een multimediaal ontwerp van bureau Kossmann. dejong uit Amsterdam. Bezoekers krijgen een reis langs twintig thema's, waarmee de geschiedenis van de Laurenskerk en van Rotterdam – van de Middeleeuwen tot nu – echt tot leven komt. De muren spreken over heden en verleden, over leven en dood, over de wederopbouw en de stilte van de stad.

In elke kapel wordt een ander them
... (Lees verder)a belicht, waarop de vormgeving aansluit. Er worden zowel religieuze als niet religieuze thema's ingezet en komen actuele, universele vraagstukken zoals leven, dood en devotie aan bod. Zo is een nieuwe laag aan de geschiedenis en de sobere wederopbouwarchitectuur van de kerk toegevoegd. Een speciaal ontwikkeld audioboek, dat elke bezoeker krijgt bij aanvang van de tentoonstelling, geeft uitleg en verdieping door verschillende mensen verhalen te laten vertellen.
Pagina's
126
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.