Onze boeken

Puglia: reizen door de hak van de Italiaanse laars

Door Willemijn van Dijk

Categorie
Europa
Boeknummer
#319052-VG9
Titel
Puglia: reizen door de hak van de Italiaanse laars
Auteur
Dijk, Willemijn van
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Deventer : Edicola Publishing BV
Jaar van uitgave
2013
ISBN10
9491172433
ISBN13
9789491172434
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, geïllustreerd met veel kleurenfoto's, 8vo.
Samenvatting
Welkom in Puglia, de hak van de Italiaanse laars. Een gebied vol adembenemende schatten van kunst, cultuur en natuur, van onontdekte verhalen en van een pure, authentieke keuken en levenswijze. Willemijn van Dijk, Italië-liefhebber, -kenner en historica, woonde in Puglia en reisde door de hele regio, op zoek naar verhalen uit het verleden. Onderweg leerde ze de sfeer en smaken van het Puglia van nu steeds beter kennen - onlosmakelijk verbonden met die rijke historie.
Puglia, nog maar mondjesmaat ontdekt door de Nederlandse vakantieganger, streelt de ziel en prikkelt de zintuigen. De zon schijnt er een groot deel van het jaar weergaloos op de witte stranden en de azuurblauwe baaien en de warmte straalt af van de droge grond rond de masserie en de trulli, van de muren van middeleeuwse
... (Lees verder)kastelen, van de straatstenen in de barokke stadscentra en bovenal: van de pugliesi, de inwoners van dit veelzijdige land. In ''Puglia Reizen door de hak van de Italiaanse laars'' leiden de zintuigen je door dit paradijselijke stukje Italië: het laat je de kunst- en cultuurschatten zien, de smaken van het land proeven en de verhalen uit het rijke verleden ervaren.
Willemijn van Dijk (1984) studeerde Oudheidkunde in Amsterdam en woonde zowel in Lecce als in Rome. Als freelance journalist, redacteur en vertaler houdt ze zich vooral bezig met Italié en keert ze regelmatig terug naar het land van dolce vita.
Pagina's
159
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.