Onze boeken

Het hemelse gerecht: Chinese recepten uit de keukens van de 'Fine Eastern Restaurants' in Nederland

Door Wina Born

Categorie
Kookboeken
Boeknummer
#313797-VD14
Titel
Het hemelse gerecht: Chinese recepten uit de keukens van de 'Fine Eastern Restaurants' in Nederland
Auteur
Born, Wina
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Haarlem : De Toorts
Jaar van uitgave
1990
ISBN10
9060205235
ISBN13
9789060205235
Taal
Nederlands
Beschrijving
Orginele rode linnen band met goudopdruk, stofomslag, gekleurde illustraties van Kees Hageman en Philip Mechanicus, 8vo.
Samenvatting
'Men moet de staat besturen met dezelfde zorgvuldigheid als waarmee men een klein visje bereidt,' schreef de filosoof Lao Tse. Wina Bom, die de receptuur redigeerde, schreef een zeer toegankelijke inleiding over de verwevenheid van eten en leven in de Chinese cultuur.
De ruim 80 recepten komen uit de keukens van 19 'Fine Eastern Restaurants''die behoren tot de beste Aziatische restaurants in Nederland. De vier belangrijkste Chinese keukens: Beijing (Peking), Shanghai, Szechuan en Kanton zijn goed vertegenwoordigd. Kees Hageman fotografeerde met veel gevoel voor sfeer de beschreven gerechten en de interieurs van de restaurants. Een fotoverslag van Philip Mechanicus van enkele culinaire reizen door China neemt in het boek een heel eigen plaats in.
Een uitgebreide verklarende lijst van spec
... (Lees verder)iale ingrediënten, een 'inhoud a la carte' op de wijze zoals westerlingen gewend zijn gerechten te kiezen en een 'adreslijst van de restaurants' ronden dit sfeerrijke en praktische kookboek af.
Pagina's
158
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.