Onze boeken

Het Waddenatelier: Natuurbeleving op de Wadden

Door Wilma Brinkhof

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#312830-WA1
Titel
Het Waddenatelier: Natuurbeleving op de Wadden
Auteur
Brinkhof, Wilma
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Utrecht : KNNV
Jaar van uitgave
2013
ISBN10
9050114504
ISBN13
9789050114509
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele vierkante bedrukte hardcover, circa 28.5x28.5cm, veel illustratie sin kleur.
Samenvatting
Natuurbeleving en vogels tekenen op de Wadden. Kunstenaar Erik van Ommen maakt al dertig jaar lang schitterende natuurboeken. Daarin combineert hij zijn werk met beeldende vertellingen. 'Het Waddenatelier' is een oogstrelend lees- en kijkboek voor liefhebbers van vogels, de wadden, natuur en kunst.

Een slechtvalk op een verweerde strandpaal. Een roodborsttapuit op een bloeiende gaspeldoorn. En natuurlijk schitterende duin- en waddenlandschappen, met fraaie wolkenluchten en sierlijke zwermen wadvogels. Dit zijn de Wadden ten voeten uit, met pen en penseel vastgelegd door de kunstenaar.

In prachtige natuurschilderijen brengt Erik van Ommen allerlei technieken en stijlen bijeen. Hij toont ons aquarellen, pentekeningen, etsen en olieverfschilderijen, en ook levendige schetsen van dierged
... (Lees verder)rag. De tekst combineert een persoonlijke stijl met scherpe observaties en een warme liefde voor de natuur.

Uit de pers 'Geschilderde lofzang op het Wad' - Trouw

natuur, kunst, landschap, vogels tekenen, schilderen, waddeneilanden, waddenzee, waddenboek
Pagina's
160
Conditie
Goed
Prijs
€ 45,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.