Onze boeken

Tekenen van warmte: 17de-eeuwse Nederlandse tekenaars in Italië

Door Peter Schatborn

Categorie
Grafiek & Tekeningen
Boeknummer
#312444-KL17
Titel
Tekenen van warmte: 17de-eeuwse Nederlandse tekenaars in Italië
Auteur
Schatborn, Peter
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Zwolle/Amsterdam : Waanders/ Rijksmuseum
Jaar van uitgave
2001
ISBN10
9040095345
ISBN13
9789040095344
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele linnen band, stofomslag, illustraties in z/w, 4to.
Samenvatting
Al in de 16de, maar met een sterke toename in de 17de eeuw, bezochten kunstenaars uit het Noorden Italië, om de oude monumenten te tekenen en de Italiaanse Renaissance te leren kennen. Thuisgekomen bouwden zij in hun schilderijen, tekeningen en prenten voort op de indrukken die zij in het Zuiden hadden opgedaan.
Tekenen van warmte biedt voor het eerst een overzicht van tekeningen van deze kunstenaars. Zij doet verslag van wat er over de reizen en het verblijf in Italië bekend is, terwijl zoveel mogelijk werken die in Italië zijn ontstaan en die representatief voor de kunstenaars zijn, worden besproken. Naast de grotere meesters als Paul Bril, Cornelis Poelenburch, Jan Asselijn en Jan Both, wordt een aantal minder bekende kunstenaars, zoals Jacob van der Does en Pieter Monin
... (Lees verder)ckx, voor het eerst met hun belangrijkste tekeningen gepresenteerd. Ook enkele kunstenaars die niet Italië bezochten, maar zich in Nederland door hun bereisde collega´s lieten inspireren, komen aan de orde.
Pagina's
223
Conditie
Goed — Ex libris op binnenzijde kaft
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.