Onze boeken

Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk: lezende vrouwen in de schilderkunst en de fotografie

Door Stefan Bollmann e.a.

Categorie
Algemeen Kunst
Boeknummer
#311488-KL7
Titel
Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk: lezende vrouwen in de schilderkunst en de fotografie
Auteur
Bollmann, Stefan & Kristien Hemmerechts (inleiding)
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam : Amsterdam University Press Salomé
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9053569154
ISBN13
9789053569153
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele rode hardcover, stofomslag, (paginagrote) illustratie sin kleur, 4to.
Samenvatting
Een weergaloze geschiedenis van lezende vrouwen in de kunst en fotografie

Afbeeldingen van lezende vrouwen hebben een bijzondere schoonheid, charme en expressiviteit. Waarom lezen ze en in welke lectuur zijn ze verdiept? Stefan Bollmann onderzoekt het in dit boek. En passant vernemen we iets over de kunstenaar, de context en het tijdperk waarin het werk tot stand kwam. Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk, omdat ze op die manier kennis en ervaringen hebben opgedaan (en dat waarschijnlijk nog altijd doen) die oorspronkelijk niet voor hen bestemd waren.
Van Michelangelo's reusachtige lezende sibille, Vermeers brieflezende meisje en Münters uitdagend lezende vrouw tot Eve Arnolds beroemde foto van Marilyn Monroe die verdiept is in Ulysses... De doeken en foto's in dit boek zijn van oude
... (Lees verder) meesters en universele kunstenaars, van vroege fotografen en tekenaars van de klare lijn, van nog te ontdekken schilderessen of opnieuw te leren kennen hofschilders.

Het boek wordt ingeleid door Kristien Hemmerechts, die een intrigerende driehoeksverhouding blootlegt tussen man, vrouw en boek.
Pagina's
149
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.