Onze boeken

Van de zoon en de zee: gedichten

Door Pieter Boskma

Categorie
Poëzie
Boeknummer
#305857-VA15
Titel
Van de zoon en de zee: gedichten
Auteur
Boskma, Pieter
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam : De Bezige Bij
Jaar van uitgave
2019
ISBN10
9403108509
ISBN13
9789403108506
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback met flappen, 8vo.
Samenvatting
Een tedere bundel die bulkt van de taalkracht

Een kind vertelt vanuit de moederbuik en doet verslag van zijn geboorte en zijn eerste kennismaking met de wereld. Dan neemt de zee het woord en toont haar onstuimigheid en hoogmoed, haar aanzwellende kracht en honger om de mens een les te leren. Het enige wat de zee vertedert is het onschuldige kind. Dit geldt ook voor de vader, de derde stem in deze bundel. Als ook hij van zich laat horen is de bedwelmende cocktail vol spiegelingen en dwarsverbanden compleet.
Met Van de zoon en de zee voegt Pieter Boskma een intrigerende, hallucinerende en ontroerende dichtbundel toe aan zijn veelgeprezen en rijke oeuvre.
'Wat de poëzie van Boskma onderscheidt van die van anderen is de innerlijke noodzaak.' NRC Handelsblad
'Het oeuvre van Pieter Bo
... (Lees verder)skma is zo elementair als water, als geduldig water, haastig water, geheimvol water, verdwaald water, geschreven water, gezongen water.' Joost Zwagerman
Pieter Boskma (1956) is de dichter van een veelgeprezen en rijk oeuvre. In 2010 verscheen Doodsbloei, een van zijn meest gevierde en gelezen werken. Daarna volgden de bundels Mensenhand (2012, Ida Gerhardt Poëzieprijs), Zelf (2014, genomineerd voor de VSB Poëzieprijs) en Tsunami in de Amstel (2016).
Pagina's
78
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.