Onze boeken

Geschiedenis van het Nederlandse Antiquariaat

Door Piet J. Buijnsters

Categorie
Boekdrukkunst & Boeken
Boeknummer
#297757
Titel
Geschiedenis van het Nederlandse Antiquariaat
Auteur
Buijnsters, Piet J.
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Nijmegen : Vantilt
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9077503706
ISBN13
9789077503706
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele linnen band met zilveropdruk, stofomslag, illustraties in z/w, 8vo.
Samenvatting

De Geschiedenis van het Nederlandse antiquariaat van Piet J. Buijn s tersbeschrijft als eerste de lotgevallen van een bedrijfstak die als weinigetot de verbeelding spreekt: de handel in oude boeken en prenten. Enze doet dat op een cruciaal moment, nu het antiquariaat wereldwijdgrote veranderingen ondergaat. Vond men tot voor kort in elke binnenstadnog diverse winkeltjes met oude boeken, haast ongemerktzijn de meeste door torenhoge huren uit het stadscentrum verdreven. Sommige vakbroeders werken thans vanuit een gesloten huis alsverzendantiquaar. Anderen zoeken hun klanten op boekenbeurs ofmarkt, ironisch genoeg de plaats waar het antiquariaat ooit is be -gonnen. Zo lijkt de cirkel weer rond. Voldoende reden voor een terugblikop een periode van tweeënhalve eeuw (1750-2006) vol dramat
... (Lees verder)ischegebeurtenissen – van de bijna-uitroeiing van het joodse antiquariaattijdens de Tweede Wereldoorlog tot de recente bedreigingdoor het Internet. Maar Buijnsters biedt meer dan een kroniekachtig overzicht voorboekhandelaren, uitgevers, bibliothecarissen en verzamelaars. DeGeschiedenis van het Nederlandse antiquariaat heeft op basis van talrijkegesprekken tegelijk het karakter van een geëngageerd ooggetuigenverslag. Zonder jargon, maar ook zonder terughoudendheid geschrevendoor een van de grootste insiders van de Nederlandse boekenwereld. Met zijn vele foto's van personen en interieurs richt dit standaardwerkzich dan ook tot een breed publiek van geïnteresseerden.
Pagina's
478
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.