Onze boeken

Het vuur nog geenzins gedoofd: Een reis door de Lage Landen in 1790

Door Georg Forster

Categorie
Geschiedenis Nederland
Boeknummer
#287345
Titel
Het vuur nog geenzins gedoofd: Een reis door de Lage Landen in 1790
Auteur
Forster, Georg
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam : Cossee
Jaar van uitgave
2010
ISBN10
9059362799
ISBN13
9789059362796
Taal
Nederlands
Beschrijving
Hardcover met goudopdruk, leeslint, stofomslag.
Samenvatting
Op 25 maart 1790 vertrok Forster, dan al een beroemd man en lid van de vooraanstaande British Royal Society, met de jonge Alexander von Humboldt voor een ruim drie maanden durende reis langs Aken, Brussel, Leuven, Antwerpen, Amsterdam en Londen om uiteindelijk in het revolutionaire Parijs te arriveren. Eerder al vergezelde hij James Cook op zijn beroemde zeiltocht rond de wereld.
In Het vuur nog geenszins gedoofd publiceert Forster zijn ervaring van zijn reis door Europa. Dit boek wordt beschouwd als zijn meest briljante tekst en gezien als een panorama van het oude Europa in de schaduw van de Franse revolutie. Zijn beleving van steden en landschappen en zijn inzichten in het leven en het karakter van dat bezige volkje met veel handelsgeest en voorliefde voor een goed glas vormen ruim twe
... (Lees verder)ehonderd jaar na dato nog altijd verrassende en zelfs schitterende lectuur.
Forster verbindt wetenschappelijke precisie aan een groot beeldend en stilistisch vermogen. Het vuur nog geenszins gedoofd. Een reis door de Lage Landen in 1790 bevat de meest boeiende passages van zijn reis van Leuven tot Amsterdam.
Pagina's
251
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.