Onze boeken

Magritte

Door David Sylvester

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#281466
Titel
Magritte
Auteur
Sylvester, David
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Menil Foundation / Mercatorfonds
Jaar van uitgave
1992
ISBN10
906153271x
ISBN13
9789061532712
Taal
Nederlands
Beschrijving
Linnen band met stofomslag in slipcase; veel illustraties in kleur.
Samenvatting

David Sylvester verkent in zijn boek de bizarre denkwereld van René Magritte en ontleedt de buitengewone creativiteit van deze grote Belgische surrealist. Gewapend met een overweldigende feitenkennis vertelt de auteur het leven van de kunstenaar: in een verfrissende en meeslepende stijl, die niet van humor gespeend is, beschrijft hij de ironie van een carrière vol ontgoochelingen, de wisselende vriendschappen met andere surrealisten, de altijd problematische relatie met de kunsthandel en de werkelijkheid achter een legendarisch huwelijk. In zijn analyse van het oeuvre van Magritte geeft de auteur blijk van een ongeëvenaard inzicht in de steeds opnieuw opduikende obsessies en attitudes van de kunstenaar. Het boek dat voor het eerst werd gepubliceerd in 1991, verschijnt
... (Lees verder)nu eindelijk ook in het Nederlands. Het maakt het mysterieuze oeuvre van Magritte nog fascinerender, en blijft nog steeds hét standaardwerk over deze meester van het surrealisme.
Pagina's
448
Conditie
Goed
Prijs
€ 35,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.