Onze boeken

Plutocraten: de opkomst van de superrijken en het achterblijven van de rest

Door Chrystia Freeland

Categorie
Economie & Management
Boeknummer
#278353
Titel
Plutocraten: de opkomst van de superrijken en het achterblijven van de rest
Auteur
Freeland, Chrystia
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam Uitgevers
Jaar van uitgave
2012
ISBN10
9046813746
ISBN13
9789046813744
Taal
Nederlands
Samenvatting
De opkomst van de superrijken en het achterblijven van de rest
Bijzondere kijk op het huidige kapitalisme
In de afgelopen decennia heeft zich een nieuwe klasse gevormd: de superrijken. Het zijn hoogopgeleide en internationaal georiënteerde mannen en vrouwen die de belangrijkste aanjagers zijn van de globalisering en de technologische revolutie. In veel westerse landen en in snel groeiende economieën als China en Rusland is met de groei van het aantal superrijken de inkomensongelijkheid enorm toegenomen. We realiseren het ons misschien niet, maar inmiddels komt het voor dat één procent van de bevolking meer dan de helft van het nationaal inkomen verdient.
Door de grote economische macht van deze financiële elite is hun politieke invloed ook sterk toegenomen.
... (Lees verder)De open uitwisseling van ideeën, mensen en goederen, die zo kenmerkend is voor de geglobaliseerde wereld, komt hierdoor sterk onder druk te staan.
In Plutocraten plaatst Chrystia Freeland de opkomst van de superrijken in de context van een sterk veranderende wereldeconomie, en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de discussie over het huidige kapitalisme.
Chrystia Freeland is werkzaam bij Thomson Reuters Digital. Ze heeft een wekelijkse column in de International Herald Tribune en schrijft regelmatig voor The Atlantic. Eerder werkte ze onder meer voor The Financial Times, The Economist en The Washington Post. Ze schreef Sale of a Century: The Inside Story of the Second Russian Revolution.
Pagina's
368
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.