Onze boeken

De Glimlachende Sfinx. Kernvragen in de geschiedenis

Door H.W. von der Dunk

Categorie
Filosofie
Boeknummer
#226262
Titel
De Glimlachende Sfinx. Kernvragen in de geschiedenis
Auteur
Dunk, H.W. von der
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Bert Bakker
Jaar van uitgave
2011
ISBN10
9035136381
ISBN13
9789035136380
Taal
Nederlands
Samenvatting
Voor sommigen is vooruitgang een ander woord voor ondergang; zij zien afwijkende opvattingen als de afsluiting van elke samenleving. Onderwerpen als klimaatverandering en milieuvervuiling beheersen ons dagelijks leven en er lijkt langzaam een bom gelegd te worden onder het zaligmakende credo van materiële groei. Materiële alleenheerschappij heeft de politieke alleenheerschappij overgenomen en bedwelmende reclame houdt de mens-als-consument in zijn greep. Het is echter een oud historisch verschijnsel dat we het tijdsbeeld waarin we leven nooit echt als positief beschouwen. Maar ligt dit aan de tijd waarin we leven of aan de hoek waaruit we ernaar kijken?
In De glimlachende sfinx gaat historicus H. W. von der Dunk in op cruciale kwesties waarmee we ons als maatschappij op dit mome
... (Lees verder)nt bezighouden. Hij werpt onder meer een blik op hoe we in het verleden met kennisoverdracht omgingen, op collectieve en individuele schuld, het vooruitgangsdebat en welke lasten democratie ons heeft opgeleverd.
Pagina's
442
Conditie
Goed — Naam en datum op binnenzijde kaft.
Prijs
€ 17,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.