Onze boeken

NLXL

Door Karel Tomeï

Categorie
Fotografie (Kunst)
Boeknummer
#221803
Titel
NLXL
Auteur
Tomeï, Karel
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Scriptum Publishers, Schiedam
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
9055945927
ISBN13
9789055945924
Taal
Nederlands
Samenvatting
18 bekende en 'bijna' bekende Nederlanders lieten zich door de onnavolgbare foto's van Tomeï inspireren tot het schrijven van een essay. Zo schrijft Daphe Dekkers over haar jeugd in de Ooijpolder, Gerrit Komrij over zijn stoute streken in de steengroeve bij Winterswijk, Aaf Brandt Corstius over haar nacht (met vosje) in een strandhuisje in IJmuiden. Sylvia Witteman over haar (naakt)strandervaringen, Hans Aarsman over zijn stad Amsterdam, Albert Beintema over vogellandingen op snelwegen, Herman Pleij over Nederland als Bouwplaat, Martin Bril over Zurich ( Friesland wel te verstaan), etc, etc…
Maar NLXL is vooral een luchtfotoboek, een kijkboek. De luchtbeelden van Karel Tomeï zijn kunstwerken op zich, lijken soms buitenaards, maar voor de volle 100% Nederlands. Vanwege zij
... (Lees verder)n perfecte composities en vlakverdelingen zijn eerdere boeken over Karels werk vaak herdrukt en won hij vele internationale prijzen. Megagrote foto's van zijn hand zijn bijvoorbeeld te zien op de nieuwe prijsvechterspier van Schiphol.
NLXL bevat 350 beelden en heeft een staand formaat van 360 x 300 mm. NLXL telt ca 500 pagina's en is bijna 5 kilo zwaar.
Pagina's
480
Conditie
Goed — Kleine beschadiging stofomslag
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.