Onze boeken

Rembrandts late religieuze portretten

Door Arthur K. - a.o. Wheelock Jr.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#217418
Titel
Rembrandts late religieuze portretten
Auteur
Wheelock Jr., Arthur K. - a.o.
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Waanders, Zwolle
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9040090688
ISBN13
9789040090684
Taal
Nederlands
Samenvatting
Een van de meest fascinerende aspecten van Rembrandts buitengewone artistieke loopbaan is zijn serie halfportretten van peinzende religieuze figuren, die dateren van eind jaren vijftig, begin jaren zestig van de zeventiende eeuw. Deze portretten, die Rembrandt schilderde tijdens een moeilijke periode in zijn leven, behoren tot de meest levensechte van zijn oeuvre. Wetenschappers discussiëren al jaren over de vraag of deze schilderijen waren bedoeld als een serie en nu zijn zeventien van deze indrukwekkende, wonderbaarlijke schilderijen in dit boek bijeengebracht. Veel van de werken zijn geïdentificeerd als portretten van apostelen en evangelisten, maar er zijn ook afbeeldingen van Christus en de Maagd Maria en van heiligen en monniken. In Rembrandts typische stijl blikken de afge... (Lees verder)beelde mannen en vrouwen vanuit schemerdonkere interieurs de wereld in, alsof zij gebukt gaan onder het gewicht van hun spirituele en emotionele bagage.
Recent archiefonderzoek heeft vragen opgeworpen over de maker van en de relatie tussen de schilderijen, en, in bredere zin, Rembrandts leven en loopbaan. Vragen die in deze uitgave door verschillende deskundigen aan de orde worden gesteld. Met zijn overvloedige kleurenfoto's en actuele onderzoeksresultaten levert Rembrandts late religieuze portretten een wezenlijke bijdrage aan het inzicht in dit unieke en prikkelende deel van zijn oeuvre.
Pagina's
152
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.