Aanbod

Delen: Facebook Twitter

Hypnerotomachia Poliphili

Door Francesco Colonna

Hypnerotomachia Poliphili
RubriekVertaalde literatuur
Boeknummer#214888
TitelHypnerotomachia Poliphili. De droom van Poliphilus. Luxe-editie
AuteurColonna, Francesco
BoektypeGebonden hardcover met stofomslag
Jaar van uitgave2006
UitgeverijAthenaeum Polak & Van Gennep, Amsterdam
ISBN109025306691
ISBN139789025306694
TaalNederlands
Beschrijving1) tekst met originele illustraties: iv + 476pp. linnen gebonden met leeslint en cassette ca. 31x21 cm; 2) Inleiding, noten en register door Ike Cialona: 248pp. linnen gebonden ca. 20,5 x 13,5 cm. Oplage 150 genummerde exemplaren, Dit exemplaar is genummerd h.c.
SamenvattingEeuwenlang heeft de droom van Poliphilus, beschreven in de Hypnerotomachia Poliphili, de lezers beziggehouden. Was de schrijver een dominicaner monnik uit Venetië? Of een Romeinse prins? Of de bekende architect Alberti? Zijn de houtsneden in het boek gemaakt door Mantegna? Door Bellini? Of door Carpaccio? Wat was de bedoeling van de schrijver? En waar gaat het verhaal eigenlijk over? Deze laatste vraag is het gemakkelijkst te beantwoorden: Poliphilus droomt over de liefde. Over zijn liefde voor de goudgelokte Polia, voor de architectuur van de Oudheid en voor de pracht van de natuur. In een wellustige woordenstroom vertelt de jonge hoofdpersoon uitvoerig over zijn avontuurlijke zoektocht naar de ware geliefde en over zijn erotische avonturen in zijn humanistische en paganisti-sche wereld, waarin de vrouw vereerd wordt en Venus de belangrijkste godin is. Geïnspireerd door dit verhaal hebben kunstenaars intrigerende beelden gemaakt, stadswijken ontworpen en luisterrijke tuinen aangelegd. Het boek zelf, dat in 1499 in Venetië gedrukt werd, is misschien wel het mooiste werkstuk van de beroemde drukker Aldus Manutius. Na ruim vijf eeuwen publiceren wij nu eindelijk de eerste Nederlandse vertaling van De droom, gedrukt in de oorspronkelijke letter Poliphilus en verlucht met alle hoogst opmerkelijke illustraties.
Pagina's-
Staat van het boekGoed
Prijs€ 175,00
ToevoegenToevoegen aan winkelwagen

Zie ook

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.